Flydemøller får millioner

Svenske Hexicon har hentet millioner til at færdigdesigne et flydende vindmøllefundament med plads til fem møller.
Et af de første Hexicon-koncepter så sådan ud. Men på selskabets hjemmeside kan det også ses med kun tre og fire kanter i en gitterkonstruktion. | Foto: Hexicon
Et af de første Hexicon-koncepter så sådan ud. Men på selskabets hjemmeside kan det også ses med kun tre og fire kanter i en gitterkonstruktion. | Foto: Hexicon

Den svenske konceptudvikler Hexicon, der arbejder på at designe et flydende, sekskantet vindmøllefundament, har fået nye investorer til at spytte penge i kassen.

Hexicon skriver i en meddelelse, at man har skrabet i alt 11,4 mio. svenske kr. sammen, så man kan udvikle selskabets flydefundament til brug på dybt vand.

Det udvider ejerkredsen til i alt 96 aktionærer herunder to institutionelle investorer; Gamla SEB Trygg Liv og MGA Holding.

"Det gør os i stand til at intensivere vores designarbejde og dannelsen af et svensk konsortium, der skal bygge vores første platform", siger Hexicon-CEO, Henrik Baltscheffsky.

Konceptet, der fortsat er langt fra at blive realiseret, går i bund og grund ud på at lave en flydende, sekskantet gitterkonstruktion, som fortøjres til havbunden. Her skal der efter planen kunne opstilles fem havvindmøller. På det flydende kraftværk leges der med tanker om at etablere både beboelsesrum til serviceteknikere og en helikopterlandingsplads.

Spørgsmålet er, om det avancerede design og de mange svejsninger, Hexicon-fundamentet kræver, er løsningen på branchens udfordringer.

Indtil videre er ingen af de store energiselskaber gået med om bord, men ifølge Recharge planlægger Hexicon at opføre det første anlæg i Østersøen i 2017.

Hexicon har skiftet udseende et par gange undervejs. Her ses det senest konceptbillede fra selskabets hjemmeside. Firmaet leger også med tanker om en tre- og firesidet udgave.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs