EnergiWatch

Flydemøller får millioner

Svenske Hexicon har hentet millioner til at færdigdesigne et flydende vindmøllefundament med plads til fem møller.

Et af de første Hexicon-koncepter så sådan ud. Men på selskabets hjemmeside kan det også ses med kun tre og fire kanter i en gitterkonstruktion. | Foto: Hexicon

Den svenske konceptudvikler Hexicon, der arbejder på at designe et flydende, sekskantet vindmøllefundament, har fået nye investorer til at spytte penge i kassen.

Hexicon skriver i en meddelelse, at man har skrabet i alt 11,4 mio. svenske kr. sammen, så man kan udvikle selskabets flydefundament til brug på dybt vand.

Det udvider ejerkredsen til i alt 96 aktionærer herunder to institutionelle investorer; Gamla SEB Trygg Liv og MGA Holding.

"Det gør os i stand til at intensivere vores designarbejde og dannelsen af et svensk konsortium, der skal bygge vores første platform", siger Hexicon-CEO, Henrik Baltscheffsky.

Konceptet, der fortsat er langt fra at blive realiseret, går i bund og grund ud på at lave en flydende, sekskantet gitterkonstruktion, som fortøjres til havbunden. Her skal der efter planen kunne opstilles fem havvindmøller. På det flydende kraftværk leges der med tanker om at etablere både beboelsesrum til serviceteknikere og en helikopterlandingsplads.

Spørgsmålet er, om det avancerede design og de mange svejsninger, Hexicon-fundamentet kræver, er løsningen på branchens udfordringer.

Indtil videre er ingen af de store energiselskaber gået med om bord, men ifølge Recharge planlægger Hexicon at opføre det første anlæg i Østersøen i 2017.

Hexicon har skiftet udseende et par gange undervejs. Her ses det senest konceptbillede fra selskabets hjemmeside. Firmaet leger også med tanker om en tre- og firesidet udgave.

Mere fra EnergiWatch

Semco får ny finansdirektør

Den maritime ingeniørvirksomhed Semco Maritime skifter ud i direktionen og får ny finansdirektør. Den nuværende CFO Jørgen Devantier Gade går på pension.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs