EnergiWatch

Suzlon vil rejse over en halv milliard dollar på børsnotering

Det indiske vindmølleselskab vil via en børsnotering af datterselskabet Senvion samt en ny betydelig gældsoptagelse hente stort pengebeløb.

Foto: Suzlon

Den indiske vindmølleproducent Suzlon Energy går efter at rejse 600 mio. dollar gennem en børsnotering af sit tyske datterselskab, Senvion, i London. Det vil efter planen ske i løbet af de næste seks måneder.

Derudover vil selskabet rejse et tilsvarende beløb gennem optagelse af ny gæld.

Det skriver Financial Times med henvisning til udtalelser fra Suzlons bestyrelsesformand og grundlægger, Tulsi Tanti.

"Vores plan er at rejse omkring 1,2 mia. dollar i gæld og aktier og at reducere vores eksisterende gæld i rupee. Vi arbejder med vores indiske bankfolk og min tyske virksomheds bankfolk... Jeg tror ikke, at det vil blive et problem," siger Tanti ifølge Financial Times.

Tanti tilføjer, at Suzlon ved børsnoteringen af Senvion vil sælge mindst 25 pct. af aktierne. Suzlon købte Senvion i 2007, dengang hed selskabet Repower, for 1,7 mia. dollar.

Suzlon: Vi har ingen japanske affærer

Vestas-rival i brasiliansk tårn-samarbejde

Suzlon overvejer australsk kæmpeinvestering efter politisk slinger

Suzlon falder til laveste niveau i to måneder

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs