Suzlon overvejer australsk kæmpeinvestering efter politisk slinger

Usikkerhed om de politiske rammevilkår i Australien får Senvion til at overveje stor vindpark til 1,5 mia. australske dollar.
Foto: Senvion
Foto: Senvion
AF RITZAU FINANS

Suzlons tyske datterselskab Senvion vil genoverveje sin strategi i Australien og se nærmere på, om landet fortsat skal være blandt nøglemarkederne på grund af usikkerhed om de langsigtede mål for grøn energi. Også en planlagt investering på 1,5 mia. australske dollar i vindparken Ceres i Sydaustralien vil blive genovervejet, hvis regeringen dropper eller reducerer sine grønne energimål.

Det oplyser chefen for Senvion i Australien, Chris Judd, til Bloomberg News.

Meldingerne kommer, efter at australske aviser har fået færten af, at den konservative regering ledet af premierminister Tony Abbott overvejer helt at droppe landets langsigtede mål for grøn energi, snarere end at skrue ned for dem. Ifølge målsætningen skal 20 pct. af Australiens elektricitet stamme fra vedvarende energikilder i 2020.

En arbejdsgruppe ventes om kort tid at offentliggøre en rapport om området, og ifølge Australian Financial Review har den australske premierminister bedt formanden for arbejdsgruppen om at arbejde mere med muligheden for helt at sløjfe målsætningen, skriver branchemediet Recharge News.

Lederen af partiet Palmer United Party, Clive Palmer, siger dog, at han vil blokere alle ændringer inden valget i 2016, hvilket potentielt kan forsinke en reform af området, skriver Recharge.

Senvion, der tidligere var kendt under navnet Repower, har nu fastfrosset investeringer på et par hundrede millioner australske dollar, indtil der foreligger en afklaring.

Australien vil sænke VE-mål

Australien skrotter CO2-afgift

Så forhandles der om grøn frihandel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs