EnergiWatch

Gamesa vil rejse ny kapital

Det er ikke kun Vestas og Goldwind, der polstrer sig økonomisk.

Gamesa-møller i Indien | Foto: PR, Gamesa

Vestas' spanske rival Gamesa lancerer nu et salg af nye aktier for at sikre nok kapital til fremtidige investeringer på vækstområder.

Gamesa vil sælge op til 25,4 mio. aktier, svarende til en kapitaludvidelse på 9,99 pct., i en såkaldt accelereret bookbuilding.

"Forbedringen i udsigterne på onshoremarkedet, især på nye markeder, og indtoget på offshoremarkedet udgør en større vækstmulighed end den, der var indregnet i forretningsplanen (for 2013-2015, red.)," skriver Gamesa i en meddelelse.

Goldwind rejser 335 mio. kr. på børsen

Gamesa-aktien lukkede mandag i 9,76 euro - tæt på det højeste siden foråret 2010 - og ved den kurs kan selskabet altså rejse op mod en kvart milliard euro (ca. 1,85 mia. kr., red.).

Vestas lancerede selv i starten af 2014 et aktiesalg, der indbragte vindmølleselskabet et provenu på ca. 3,3 mia. kr.

Gamesa har ligesom Vestas været igennem en turnaround-proces, som har betydet mange fyringer og store omstruktureringer, og er - også ligesom den danske storebror - begyndt at vise meget pænere resultater i 2014. Desuden har selskabet lanceret et joint venture på offshore-området med Areva.

Gamesa sælger aktierne til institutionelle investorer og venter at lukke bøgerne i løbet af tirsdag.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs