Vestas-CFO: Intet uforudset i negative pengestrømme

De negative frie pengestrømme hos Vestas i andet kvartal er ikke noget at bekymre sig over, mener selskabets finansdirektør Marika Fredriksson.
Foto: Wingas
Foto: Wingas
AF RITZAU FINANS

Vestas havde igen negative frie pengestrømme i andet kvartal og overraskede dermed analytikerne negativt.

Men ifølge finansdirektør Marika Fredriksson kom det ikke bag på selskabet, at der blev brændt lidt flere penge af i kvartalet, og de ventes stadig at komme tilbage mangefold i slutningen af året.

I selve kvartalet var pengestrømmene negative med 21 mio. euro, hvor analytikerne ellers havde ventet et plus på 67 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt. Det får blandt andet Barclays Capital til at pege på pengestrømmene som en bekymring i regnskabet.

Det er dog et tal, der har det med at være negativt i starten af året og så levere et stort plus i fjerde kvartal, hvor mange projekter bliver endeligt overleveret og betalt af kunderne, og Vestas-ledelsen giver ikke udtryk for bekymring.

"Det løber planlagt, vi binder arbejdskapital i kvartalet, og det forventede vi også på grund af den højere aktivitet. Så det er ingen overraskelse," siger Marika Fredriksson til Ritzau Finans.

Vestas fastholder desuden sin forventning om frie pengestrømme på over 300 mio. euro set over hele 2014, selv om første halvår gav et minus på 45 mio. euro.

"Det er normalt at fortsætte at bygge op i tredje kvartal og så frigøre pengene i fjerde kvartal," pointerer Marika Fredriksson.

Analytikerne venter frie pengestrømme omkring 400 mio. euro i hele 2014, hvor estimaterne svinger fra 339 til 549.

I 2013 var pengestrømmene positive med 1 mia. euro, så Vestas ved årsskiftet var gældsfri. I foråret hentede selskabet desuden 442 mio. euro i ny kapital i en emission.

Vestas ansatte 1000 nye i andet kvartal

Analytiker: Stærkt regnskab af Vestas

Vestas fik lidt flere ordrer end forudset

Godt kvartal får Vestas til at opjustere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter