EnergiWatch

Danfoss-selskab på opkøb efter ny stor fyringsrunde

Kun få dage efter at have annonceret endnu en stor sparerunde har det tyske solcellefirma SMA Solar, som Danfoss har investeret milliarder i, købt konkurrents europæiske serviceaktiviteter.

Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Selnær Markussen.

Det er kun en uge siden, at det tyske solcellefirma SMA Solar Technology - som Danfoss købte 20 pct. af for 2,3 mia. kr. i februar - lancerede en fyringsrunde på 600 stillinger. En melding, der kom efter, at tyskerne sidste år annoncerede et farvel til 800 ansatte.

Årsagen var manglende global efterspørgsel på solceller, og "særligt i kernemarkeder i Europa er efterspørgslen kollapset yderligere end forventet som følge af beskæring af subsidier," lød forklaringen fra topchef Pierre-Pascal Urbon.

Danfoss' tyske solopkøb skal fyre igen

Derfor har nogle af medarbejderne måske onsdag løftet øjenbryn, efter at samme Urbon har meddelt, at SMA Solar Technology har købt det konkurrerende tyske selskab Phoenix Solars europæiske driftsaktiviteter (O&M). Men ifølge solcellechefen skal overtagelsen skabe vækst:

"Operationelle og vedligeholdelsesservices til solcelleanlæg er en vigtig vækstdriver i vores strategi i serviceforretning. Efter succesfuldt at have etableret dette forretningsfelt i Nordamerika med 200MW kigger vi nu på at udvikle et højvolume marked i Europa for SMA via overtagelsen af O&M-forretningen fra Phoenix Solar," udtaler topchefen i en pressemeddelelse på selskabets hjemmeside.

Vil kigge mod Asien

Phoenix Solar-chef Dr. Bernd Köhler udtaler i samme meddelelse, at det ikke har været en let beslutning at sælge, men:

"Eftersom vores fokus nu er på Asien og USA, er serviceringen af solcelleparker i Europa ikke længe let forenelig med vores forretning. Set fra den vinkel, havde forretningsdelen ikke længere noget strategisk perspektiv."

Parterne har ikke oplyst summen for overtagelsen, som endnu mangler endelig godkendelse hos en række af Phoenix Solars kunder, som SMA Solar nu overtager.

SMA Solar fremlægger kvartalsregnskab i morgen, men allerede i sidste uge i forbindelse med udmeldingen om fyringsrunden, skruede selskabet ned for forventningerne og fortalte, at det i værste fald står til at tabe op til 45 mio. euro i år på grund af det stagnerede marked.

Danfoss har genvundet appetitten på vækst

Danfoss satser på solenergi

Grønne investeringer stiger

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs