EnergiWatch

Danfoss har genvundet appetitten på vækst

Noget nær det mest irriterende Danfoss-topchef Niels B. Christiansen ved, er, hvis man kalder hans virksomhed for en termostatgigant. Danfoss er nemlig meget mere end termostater, og nu skal der sættes turbo på væksten.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard

"Bare bliv hvor I er, I skal nok komme op igen." Beskeden fra vores guide i Danfoss’ hovedkvarter bliver sagt roligt og myndigt, selv om vores elevator af typen Paternoster – også kendt fra Christiansborgs gange  -  rumlende er på vej ned i kælderen under Danfoss gigantiske hovedsæde på Als i Sønderjylland. Vi har nemlig overset vores stop, og må nu tage turen ned i mekanikken under jorden, før vi igen kører op og kan stå af i lobbyen, der er badet i dagslys.

Uden sammenligning i øvrigt forekommer vores lille elevatordrama dog udramatisk, sammenlignet med den tur som Danfoss har været på siden krisen for alvor ramte det globale marked for byggeri, maskinudstyr og tekniske løsninger i 2008. Højkonjunkturen i årene før havde været gode, ikke bare for Danfoss men for stort set alle. Og selv om Danfoss er kendt som en forholdsvis konservativ og forudseende virksomhed, så opdagede selskabet på Als også først krisen, da den var en realitet. Den nuværende topchef Niels B. Christiansen var kommet til Danfoss blot fire år før krisen ramte, og han blev topchef i det historiske kriseår 2008. Stort set fra dag ét har opgaven altså lydt på krisenavigation.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs