EnergiWatch

Bank: Vestas-opjustering kan være på vej

Med Vestas' kvartalsregnskab lige om hjørnet ændrer Jyske Bank nu anbefalingen for aktien.

Foto: Vestas

Jyske Bank har torsdag løftet anbefalingen af Vestas til "køb" fra tidligere "reducer", mens kursmålet fastholdes på 300 kr.

Løftet kommer på baggrund af udsigten til en positiv nyhedsstrøm, anfører senioranalytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær i et analysenotat.

"Med solide tal for andet kvartal i sigte, som kan retfærdiggøre en opjustering af indtjeningsprognosen, vurderer vi, at stemningen omkring aktien igen bliver positiv," skriver hun.

Hun venter, at Vestas vil levere nogle stærke tal med en estimeret EBIT-margin på 5,9 pct. før særlige poster - en stigning på 4,8 pct.point på årsbasis. Fremgangen skal komme på baggrund af en stærk volumen og lavere variable omkostninger.

"Baseret på vores estimater for andet kvartal fås en løbende 12-måneders EBIT-margin på 6,6 pct.," oplyser hun og ser med baggrund i det, at Vestas vil opjustere dets minimumsforventninger til EBIT-marginen før særlige poster i forbindelse med regnskabet.

Vestas' forventninger lyder inden regnskabet på en EBIT-margin før særlige poster på "minimum 5 pct."

Vestas-aktien ligger torsdag eftermiddag med et fald på 1,4 pct. til 253,20 kr.

Analytiker: Siemens demonstrerer atter offshore-dominans

Dong: Sløjfet storprojekt skader ikke 2020-mål

Vestas får ordre på 53 MW i Sverige

Mitsubishis energibutik sakker bagud i solidt kvartal

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs