Portugisisk vindudvikler presset af lavere energipriser

Bundlinjen hos portugisiske EDPR, der har sendt en række store vindordrer til Vestas, dykker for de første seks måneder af 2014.
Foto: EnergiMidt
Foto: EnergiMidt
RITZAU FINANS

Portugisiske EDPR, der er verdens fjerdestørste vindparkejer og storkunde hos Vestas, oplevede i første halvår et pres på indtjeningen som følge af faldende elsalgspriser.

Selskabets nettoresultat faldt i forhold til samme periode sidste år med 32 pct. til 87 mio. euro, da selskabets gennemsnitlige salgspriser på strøm faldt 10 pct. til 58 euro per megawatttime (MWh).

I Europa faldt strømpriserne med 16 pct., primært på grund af regulatoriske ændringer i Spanien, mens de omvendt steg i USA med 5 pct. og i Brasilien med 12 pct.

EDPR omsatte i halvåret for 693 mio. euro, hvilket er 5 pct. lavere end i samme periode sidste år, selvom selskabets elproduktion perioderne imellem steg 6 pct.

Ved udgangen af juni havde havde selskabet en installeret kapacitet på 7762 megawatt - eller på 8599 megawatt, hvis ejerandele i øvrige aktiver inkluderes. Siden første halvår sidste år er kapaciteten steget 373 megawatt.

Selskabet har i øjeblikket endvidere 449 megawatt under konstruktion i Europa og USA, heraf er 419 megawatt vindenergi, mens de resterende megawatt er solenergi.

Specifikt nævner EDPR, at det har et projekt med navnet Headwaters på 200 megawatt under konstruktion i Indiana, USA og desuden et andet projekt, Rising Tree North på 99 megawatt i Californien.

EDPR indgik i august 2013 en ordre med Vestas på 400 megawatt på unavngivne projekter i USA til levering og idriftsættelse i 2014 og 2015.

Gamesa napper 290 amerikanske megawatt

Brasiliansk udskillelsesløb udfordrer Vestas

Det skal Vestas dyste om i Brasilien

Analytiker: Vigtig blåstempling af Vestas-opgradering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også