EnergiWatch

Tysk vindmarked opjusteres efter kraftig halvårsvækst

Der har været ekstra fart på det tyske vindmarked i de første seks måneder af 2014."Vi er vidne til et kapløb," siger dansk vind-boss.

Foto: EnergiMidt

Forventningerne til det tyske vindmøllemarked er blevet opjusteret efter en heftig byggeaktivitet i første halvår.

I løbet af årets første seks måneder blev der opsat landmøller i Tyskland med en samlet kapacitet på 1723 megawatt, hvilket er 66 pct. mere end i samme periode året før.

Tallene kommer fra German Engineering Federation VDMA Power Systems og den tyske vindmølleforening BWE, som nu regner med, at der for hele året vil blive opsat landmøller i Tyskland med en kapacitet på mellem 3300 og 3700 megawatt. Ifølge Bloomberg er der tale om en opjustering af estimatet fra før 3000 megawatt.

Den heftige byggeaktivitet tilskriver Lars Bondo Krogsgaard, bestyrelsesmedlem hos VDMA Power Systems, overlappende effekter, der forstærker hinanden.

"Vi er vidne til et et kapløb forårsaget af den usikkerhed, der kommer af diskussioner om elpriser og afstandsregler forud for EEG 2.0 (nye regler, red). Da investorer ikke var sikre på, hvad effekterne af EEG ville blive i 2014, har de haft travlt med at færdiggøre deres landvindmølleprojekter," siger Lars Bonde Krogsgaard i en meddelelse på den tyske vindmølleforenings hjemmeside.

De reviderede tyske regler - Renewable Energy Act. eller nævnte EEG 2.0 - får effekt i august sammen med specifikationer om, hvor møller kan blive opsat i en række tyske stater. På længere sigt skal en EEG 3.0 sikre et pålideligt investeringsmiljø, lyder opfordringen fra den tyske vindmølleforening og VDMA.

Siemens vinder hollandsk storordre

Dong-partner vil bremse britisk vindudbygning

Sæler bruger havvindmøller som foderbræt

Skotland blåstempler nye vindparker

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs