Vestas-rival i indisk opkøb

Som en del af en større indisk offensiv har amerikanske GE købt sig ind i tre vindprojekter i Indien, hvor også danske Vestas har store ambitioner.

GE Energy Financial Services, som er der finansielle arm af den amerikanske industrigigant og vindmølleproducent GE, har investeret i tre vindprojekter i Indien på i alt 126 MW.

Det skriver bl.a. The Economic Times.

Sælgeren af ejerandelene er indiske Atria Power, men ifølge nyhedsmediet vil hverken inderne eller amerikanerne oplyse de økonomiske detaljer i aftalen, udover at opkøbet er en del af GE's planer om at investere en mia. dollar årligt i vedvarende energiprojekter.

Ikke kun GE-møller

Projekterne er under opførelse, og det ene vindprojekt skal ligge i Anantapur-distriktet i Andhra Pradesh og er på 25,6 MW og forventes at være i drift til september.

De to andre projekter på hver 50 MW og placeres i Betul-distriktet i Madhya Pradesh og forventes idriftsat i henholdsvis december i år og i juni 2015.

Projekterne vil dog kun delvist benytte GE's møller - 50MW vil således komme fra en anden leverandør, skriver The Economic Times.

Det vil desuden være Atria Power, som står for opførelsen og for det operationelle.

Attraktivt marked

GE Wind har et mål om, at selskabet i 2016 skal en dobbelt så stor andel af det indiske marked som i dag, hvor de ifølge BTM Consult Navigant står for 12 pct. af markedet.

Af samme grund investerede GE så sent som i maj i år i 200 mio. dollar i en fabrik i byen Pune, der skal producere diverse elkomponenter, som selskabet pt. importerer og dermed gøre GE mere attraktiv over for vindprojektudviklerne.

Det er ikke kun amerikanerne, som er lune på det indiske marked, som er et af verdens største, og som ifølge BTM Consult Navigant forventes at nå en årlig installation på 3,6 GW.

Også Vestas meddelte i foråret i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag, at man vil øge fokus på det indiske marked, hvor danskerne i 2013 blot leverede 80MW ud af den samlede opstilling på 1729 MW, hvilket svarer til en markedsandel på 4,6 pct.

Det er indiske Suzlon, spanske Gamesa samt et par øvrige indiske leverandører, som ligger i toppen af det indiske vindmøllemarked.

Vestas sætter ind mod væksthul

Indien vil genindføre skatteordning for vind

Vestas langt foran sig selv

Suzlon tilbage på toppen i Indien

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også