MHI Vestas: Testprojekt skal give vigtige erfaringer

Chefen for MHI Vestas ser bestillingen af fire V164'ere som et vigtigt skridt i bestræbelserne på at sende "verdens mest testede" mølle på markedet.
RITZAU FINANS

Det er et vigtigt skridt mod serieproduktion, MHI Vestas har taget med aftalen om at sælge fire eksemplarer af V164-8,0 MW-vindmøllen til et testprojekt i Vestjylland.

Det mener Jens Tommerup, direktør for joint venture-selskabet mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries.

Møllerne, som skal installeres i midten af 2015, skal nemlig give Vestas' ingeniører og teknikere vigtige erfaringer i den videre udvikling af møllen, der indtil videre kun findes i en prototypemodel i Østerild.

"Vi skal bringe V164'eren til markedet, og vi kører efter en plan, hvor næste skridt nu er at få lavet en testpark onshore. Det er vigtigt, at der er et antal møller, for der er en masse effekter, vi skal studere: Slipstrømme, hvordan møllerne står i læ af hinanden, og hvordan de ellers interagerer," siger Jens Tommerup til Ritzau Finans oven på nyheden om den betingede aftale.

"Samtidig skal vores folk, både i produktion og konstruktion og service, have mere erfaring, og alle de procedurer, vi har lavet, kan nu blive testet på fire møller, så vi er meget klar, når vi går offshore," uddyber joint venture-direktøren.

De nye møller, som MHI Vestas kalder for "0-serien" af udviklingsmøllen, vil indeholde en del justeringer i forhold til Østerild-prototypen baseret på de erfaringer, selskabet har gjort i mellemtiden. Og læringen skal fortsætte, så møllen med MHI Vestas' ord bliver "verdens mest testede".

Delene skal produceres dels på Vestas' fabrikker, blandt andet vingetestcentret på Isle of Wight i Storbritannien, samt på MHI Vestas' egen facilitet ved Lindø-værftet. Det skal dog ikke ses som en indikation af, hvor en eventuel fremtidig serieproduktion placeres.

"Det afhænger af mange ting. Vi snakker med rigtig mange af de store kunder og er inde i designfasen af de store projekter. Når det bliver konkret og kommer tæt på faste ordrer, vil vi komme ud med mere information," siger Jens Tommerup, som sagtens mener, at MHI Vestas kan nå at levere til de store projekter, der er i støbeskeen i øjeblikket.

Jyder bestiller kæmpemøller fra Vestas

Vestas var Nordens mest handlede aktie i juni

Vestas høster endnu en amerikansk storordre

Trofast Vestas-kunde køber finske projekter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også