Medie: Siemens forhandler med Mitsubishi om Alstom

Tyskerne taler ifølge Bloomberg med Mitsubishi Heavy Industries om et fælles bud på franske Alstom.
RITZAU FINANS

Den tyske industrigigant afsøger fortsat mulighederne for at få fat i franske Alstoms energidivision, der omfatter vindenergi.

Og i de bestræbelser skulle Siemens nu have indledt forhandlinger med japanske Mitsubishi Heavy Industries, der allerede har et samarbejde om havvindmøller med danske Vestas, om et fælles bud på Alstoms energidivision.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet forsøger de to selskaber at finde fælles fodslag om den fornødne finansielle kraft til at overbyde amerikanske General Electrics bud på 17 mia. dollar (93,7 mia. kr.).

En del af forhandlingerne skulle angiveligt gå på, at Mitsubishi skal overtage Alstoms damp- og netværksaktiver, mens Siemens går efter gasturbineaktiviteterne, der også er en del af energidivisionen.

Siemens skulle deslige fortsat være villig til at overføre sine togaktiviteter til Alstom som en del af aftalen.

Den franske regering har dog ved flere lejligheder forsøgt at stille sig på bagbenene over for et salg af Alstom-aktiviteterne. Det er blandt andet sket gennem det såkaldte "Le Decret Alstom", som bygger videre på en lov fra 2005, der siger, at udenlandske investeringer skal godkendes af regeringen inden for områder som energi, udstyr, fabrikker og transport, som er kritiske for den nationale sikkerhed.

Alstom-aktien er efter nyheden steget med 1,4 pct. og er gået fra et fald til en stigning på 0,2 pct. til 29,71 euro set over onsdagen.

Siemens sætter dato for Alstom-bud

Fransk industriminister formildet af GE-løfter om Alstom

Spansk-fransk offshoreduo klar inden august

Siemens satser på 10 MW-mølle i 2020

GE lover 1000 nye franske job ved Alstom-køb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter