EnergiWatch

Fransk industriminister formildet af GE-løfter om Alstom

Kæmpekoncernen General Electrics' bud på energidivisionen af det franske industrikonglomerat Alstom er tilsyneladende blevet lidt mere spiseligt for den franske regering.

Økonomi- og industriminister Arnaud Montebourg | Foto: Jacques Brinon, AP

Den franske industriminister, Arnaud Montebourg, siger i hvert fald ifølge Bloomberg News, at GE nu har bedre forslag til, hvordan det vil overtage det franske selskabs energiaktiviteter.

Montebourg siger ifølge Bloomberg i en tale til underhuset i det franske parlament, Nationalforsamlingen, at regeringen vil studere
købstilbuddet fra GE nærmere.

Udmeldingen kommer efter, at GE på et møde med den franske præsident, Francois Hollande, ifølge flere medier skulle have lovet at skabe 1.000 nye industriarbejdspladser i Frankrig.

Gammelt nag gennemsyrer opkøb af Alstom

Rygterne om den mulige milliardhandel begyndte at florere i april og sendte straks Alstoms aktiekurs til himmels. Senere meldte også Siemens sig i kampen om Alstoms energiaktiviteter. Montebourg siger ifølge Bloomberg, at regeringen også vil overveje et eventuelt kommende bud fra Siemens.

Det første bud fra GE lød på 12,35 mia. euro, men det var ikke nok for den franske regering, der frygter for hvad der vil ske med franske arbejdspladser.

Og regeringen tøvede ikke med at skride til handling. Selvsamme Arnaud Montebourg underskrev prompte et dekret, der forhindrede overtagelse.

"Alstom ville være blevet fortæret af GE inden for 72 timer, hvis vi ikke var skredet ind," siger Montebourg ifølge Bloomberg i sin tale til Nationalforsamlingen.

Merkel lover støtte til Siemens-Alstom aftale

Siden dekretet har GE garneret sit købstilbud med alskens løfter for at komme i kridthuset.

Selskabet skulle blandt andet være parat til at gå på kompromis på områder som adgang til teknologi, delvist fransk ejerskab og sikkerhed om fremtidig beskæftigelse, hvilket skal lette bekymringerne over at afgive størstedelen af virksomheden til en udenlandsk køber.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs