Medie: Vestas tæt på 129 MW chilensk double

Vestas-storkunde har valgt selskabet til to chilenske projekter, skriver branchemedie.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Vestas kan meget vel være tæt på at lukke to chilenske ordrer på samlet 129 megawatt (MW).

Branchemediet Windpower Intelligence skriver, at et datterselskab til italienske Enel vil bruge Vestas' V117-3.3 MW-møller til to projekter i Chile.

Det ene projekt skal stå i eller omkring byen Mulchen og får en samlet effekt på 89,1 MW, mens det andet projekt skal stå i eller omkring byen Los Ángeles og får en effekt på godt 40 MW.

Begge placeringer er i den chilenske region Bío Bío, der befinder sig omtrent i midten af det lange land, og samlet svarer de to projekter til 39 møller eller knap 130 MW.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vestas ønsker ikke at kommentere ordrerne, men man har tidligere solgt møller til Enel-projekter i Chile.

I august 2013 offentliggjorde Vestas en ordre på 33 V112-3.0 MW-møller (projektet Taltal), og tidligere har Vestas solgt møller til et andet af Enels projekter i landet (Calama). Desuden solgte Vestas - da man var i finansielle problemer - et af sine egne projekter i landet (Talinay) videre til Enel omkring nytår 2013.

Bred tilstedeværelse betaler sig

Vestas har ikke selv udsendt information om de to ordrer, sådan som selskabet gør, når der er tale om faste og ubetingede ordrer, men Sydbank-analytiker Jacob Pedersen har også noteret dem mandag morgen.

"De er røget i mit regneark for første gang. Det fortæller, hvad Vestas kan vældig godt. At man har en bred tilstedeværelse. Fredag var man first mover i en del af verden, hvor der ikke tidligere har været stillet vindmøller op (Guatemala, red.). Det betyder utrolig meget, at man har det ry og rygte med, for det svarer ikke bare til at være den første til at sælge en mobiltelefon eller bil - det er noget, der skal fungere i landets infrastruktur," siger Pedersen til EnergiWatch, der mener, at det understreger Vestas' stærke position på det chilenske marked.

Han vurderer, at ordren kan have en værdi i omegnen af én milliard euro - alt efter hvilke serviceaftaler etc. der vælges.

"Der er ingen tvivl om, at det er godt nyt. Det er med til at understrege den mangfoldighed af markeder, hvor Vestas er godt positioneret".

Vestas og Enel offentliggjorde i september 2010 en rammeaftale på 400 MW med en option på yderligere 1.000 MW. Den blev der tæret på, da Enel i august bestilte 33 møller til Taltal-projektet, men hvorvidt de to nye ordrer er en del af rammeaftalen, er uvist.

Vestas ønsker ikke at kommentere.

Vestas-kunde lufter vilde investeringsplaner

Chile fordobler VE-mål

Vestas får 99 MW-ordre under rammeaftale

Britisk vind-børsdebutant vil købe Vestas-møller

Vestas får megaordre i USA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter