EnergiWatch

Siemens skal spare: Over 11.000 job skal væk

Den store virksomhed skal spare omkring 10 mia. kr. og skærer derfor et ledelseslag.

Den tyske industrikoncern Siemens, der også har en stor afdeling i Danmark, vil skære 11.600 stillinger, rapporterer nyhedsbureauet Bloomberg fredag.

Virksomheden vil samtidig reducere omkostningerne med godt 10 milliarder kroner, lyder det.

Omkring 7600 af arbejdspladserne vil blive skåret væk ved blandt andet at lave en ny afdelingsstruktur og ved hjælp af effektiviseringer. 4000 job forsvinder, når regionale afdelinger lægges sammen, sagde direktør Joe Kaeser på en konference i New York onsdag.

20 pct. kan flyttes

Ifølge Bloomberg sagde han også, at nogle ansatte vil få nye opgaver inden for virksomheden.

"Nogle folk gør ting for at koordinere og analysere ting. Omkring 20 procent af dem, mener vi, kan arbejde andre steder, men ikke der. De kan blive taget ud af systemet, fordi deres arbejde forvinder," siger Joe Kaeser. Han var tidligere selskabet finansdirektør, men tiltrådte CEO-posten i august 2013.

Siemens afslørede en længe ventet omstrukturering tidligere på måneden i et forsøg på at hale ind på konkurrenter, der har sikret bedre indtjeninger.

Som led i ændringerne sagde virksomheden, at den vil fjerne et ledelseslag ved at blandt andet at samle opgaverne i ni kerneafdelinger.

Siemens beskæftiger omkring 370.000 mennesker fordelt over cirka 190 lande. I Danmark har Siemens cirka 7000 medarbejdere. Tilbage i efteråret 2013 lød det, at Siemens ville nedlægge 15.000 stillinger - som tidligere annonceret i en spareplan - men uden at fyre folk.

Siemens tager politianmeldelse af ny direktør med sindsro

Siemens fjerner 15.000 arbejdspladser

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs