EnergiWatch

Siemens fjerner 15.000 arbejdspladser

Det tyske industrikonglomerat vil have overskud på niveau med GE og ABB og nedlægger 15.000 stillinger.

En af Europas største koncerner skal spare.

Det er den tyske ingeniørgigant Siemens, blandt andet kendt for at lave hårde hvidevarer, ovne, tog og vindmøller, der som led i et spareprogram nedlægger 15.000 arbejdspladser over det næste år.

De færre hænder skal hjælpe Siemens med at nå spareplanens mål om en besparelse på seks milliarder euro, 45 milliarder kroner.

Der ventes dog ingen fyringer i forbindelse med spareøvelsen.

Siemens kom med meddelelsen søndag - to måneder efter, at topchefen Peter Löscher, der i fjor lavede spareplanen, blev fyret.

En talsmand for koncernen siger, at Siemens og fagforbund er blevet enige om omkring halvdelen af jobbesparelsen, og der bliver også opnået enighed om resten, mener talsmanden.

Han tilføjer, at Siemens går i offentligheden med oplysningerne for at afslutte markedsspekulationer om, hvor mange arbejdspladser der skal nedlægges.

Den tyske avis Welt am Sonntag har således skrevet, at 10.000 stillinger skulle væk.

Det er ikke klart, hvor de mange stillinger nedlægges, ud over at talsmanden siger, at en tredjedel af dem skal findes i Tyskland.

Indtil nu er ingen blevet fyret i forbindelse med spareplanen, og Siemens har erklæret, at der heller ikke er planer om at fyre nogle.

I stedet satser koncernen på naturlig afgang og aftrædelsesordninger.

Siemens afslutter sit regnskabsår mandag, og det ventes, at der da vil være 370.000 mennesker ansat i den store koncern - samme antal som i fjor.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at en af årsagerne til spareplanen er, at Siemens vil have overskud på samme niveau som nogle af koncernens store konkurrenter, herunder General Electric Co i USA og schweiziske ABB.

/ritzau/Reuters

Så har Siemens fundet sin nye chef

Tysk vindselskab fyrer samtlige danske ansatte

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs