Senvion lurer på Horns Rev

Den tysk-indiske vindproducent er med i kampen om mølleordrer til den kommende danske havvindmøllepark.
Foto: Senvion
Foto: Senvion

Vindmølleproducenten Senvion, der tidligere hed Repower, arbejder "aktuelt" på at komme ind på det danske marked, fortæller selskabets topchef i dagens Berlingske.

"Vi deltager ikke direkte i det danske udbud ved Horns Rev 3. Men nogle af vores gode kunder, som deltager, har spurgt, om vi har en vindmølle, der passer til forholdene. Derfor er vi i øjeblikket i kontakt med potentielle bydere," siger Andreas Nauen fra selskabet, som ejes af indiske Suzlon, til avisen.

DONG Energy, svenske Vattenfall, tyske E.ON og norske Statoil blev for nylig prækvalificeret til at byde på Horns Rev 3, der får en kapacitet på 400 MW. Ifølge Berlingske har Senvion tidligere leveret møller til Vattenfall og E.ON, men topchefen vil ikke fortælle, hvilke af de fire selskaber som selskabet er i kontakt med.

Senvion står bag havvindmøllen 6.2 M126-møllen på 6,15 MW, som er selskabets foreløbigt største havmølle-våben med et vingefang på 152 meter.

De seneste år har dog været hårde ved Senvion, som er tynget af en begrænset størrelse og Suzlon-ejerens økonomiske kvaler.

Samtidig har selskabet oplevet tekniske problemer med netop sin 6.2 M126-mølle.

Senvion-møller foran mio-reparation

Havvind: Store drenge med store balancer

Tysk hav-våben i problemer

Vindtyskere lukker låneaftale på 6,3 milliarder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også