Vestas: En uge i fokus med USA-konference og regnskab

Den amerikanske vindmølleindustri afholder i denne uge sin årlige konference, som bliver med fokus på især Vestas, der fremlægger regnskab fredag.
AF RITZAU FINANS

Store dele af vindmølleindustrien stimler i denne uge sammen i Las Vegas, hvor den amerikanske vindmølleforening, AWEA, er vært for den årlige amerikanske vindenergikonference.

Meldinger fra konferencen, herunder fra politikere, vindparkudviklere, konsulentfirmaer og vindmølleproducenter, har tidligere formået at give dønninger over Atlanten til den danske fondsbørs og aktien i Vestas.

Dermed kan vente en uge med stor fokus på den danske vindmølleproducent, som fredag, dagen efter afslutningen af konferencen i USA, aflægger regnskab for første kvartal.

Vestas får pæn ordre i Sydkorea

Vestas er på konferencen i Las Vegas mandskabsmæssigt stærkt repræsenteret, hvilket er en understregning af markedets store betydning for selskabet, som i anden halvdel af 2013 for alvor fik genetableret ordrestrømmen fra sine amerikanske kunder.

Adskillige andre danske virksomheder er også repræsenteret på konferencen, som i den store udstillingshal endda har en decideret dansk afdeling bestående af mindre stande med repræsentanter fra forskellige typer af underleverandører.

Det amerikanske vindmøllemarked har historisk været meget afhængig af støtteordningen PTC, der står for Production Tax Credit og yder en skatterabat for investeringer blandt andet i vindmøllestrøm, og den har flere gange givet anledning til store svingninger i markedet afhængig af, om den var til rådighed eller ej.

I 2013 faldt markedet målt på nyopsætninger i USA med 92 pct. - fra et rekordhøjt niveau på 13 gigawatt i 2012 - på grund af usikkerhed om, hvorvidt ordningen ville blive forlænget. Det blev den først 1. januar 2013, og på grund af den lange udviklingstid, der er på vindmølleprojekter, skulle man langt ind i 2013, før ordrerne igen begyndte at tikke ind.

Ordrerne fra 2013, og dem, der er udsigt til i 2014, giver sikkerhed for et par gode år i forhold til opstillinger af nye møller på det amerikanske marked. Til gengæld ser markedet igen ind i en periode med usikkerhed om PTC-ordningen, hvilket kan give nye bølgeskvulp.

Derfor kan der igen på denne konference ventes stor fokus på de politiske rammebetingelserne for udvikling af vindenergi. Derudover vil der naturligvis være stor interesse om det, der kommer frem om indeværende års aktivitet og markedet fremadrettet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også