EnergiWatch

Novozymes: Bedre produktionsøkonomi end ventet

En bedre udvikling i produktionsøkonomien hos Novozymes er med til at skubbe selskabet godt ind i 2014, siger finansdirektør Benny Loft.

Foto: Novozymes

Ser man bort fra den engangsindtægt, der stammer fra overdragelse af fortrinsvis immaterielle aktiver til Monsanto-samarbejdet, kom Novozymes ud af første kvartal 2014 med en overskudsgrad på godt 26 pct.

Det er en klar fremgang fra de 24,9 pct., som selskabet havde i samme periode sidste år, og det er blandt andet en konsekvens af en stram omkostningsstyring og forbedringer i produktionen, fortæller Novozymes finansdirektør, Benny Loft, til Ritzau Finans efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

"Vore underliggende margin er godt og vel 26 pct. Vi har været tilbageholdne på omkostningerne, og så har vi set en rigtig god udvikling i produktionsøkonomien, og også lidt bedre end ventet," siger Benny Loft.

Novozymes opjusterede forventningerne til væksten i såvel det primære driftsresultat som årets resultat til trods for, at ugunstig valutakursudvikling har taget toppen af vækstforventningerne i danske kroner.

"Det er ikke alene produktionsøkonomien. I forhold til sidste gang, vi så på det, har blandt andet råvarepriserne udviklet sig positivt, og så har vi igen været i stand til at producere lidt mere i vores gæringstanke med en rigtig positiv påvirkning herfra. Så det er i gåseøjne den rigtige udvikling i produktionen, som gør, at vi kommer ind lidt bedre end ventet," forklarer Benny Loft.

Men det er ikke kun produktionsøkonomi. Der er ifølge finansdirektøren også andre steder i forretningen, hvor omkostningsudviklingen er gået lidt langsommere, end selskabet oprindelig havde regnet med.

Bioenergien i Novozymes overgik forventninger

Novozymes opjusterer efter super kvartal

Novozymes investerer i nyt forskningscenter

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs