Bioenergien i Novozymes overgik forventninger

Selv om analytikerne havde forventet en stærk stigning i enzymselskabets biofuels-afdeling, overgik Novozymes alligevel estimaterne.
AF RITZAU FINANS OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Novozymes’ salg af enzymer til fremstilling af bioenergi steg i første kvartal af 2014 til 514 mio. kr. fra 398 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

Dermed udviklede salget sig stærkere end ventet, selvom analytikerne ifølge SME Direkt havde forudset en ret så kraftig stigning til et salg på 492 mio. kr. Salget steg 29 pct. i danske kroner og 34 pct. i lokal valuta.

Udviklingen skal ifølge Novozymes dels ses i lyset af en vækst i produktionen af bioethanol i USA på omkring 11 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år, dels en fortsat positiv udvikling i salget af de nye og udbytteforbedrende løsninger Avantec, Spirizyme Achieve og Olexa.

Penetrationen fortsatte for alle tre i første kvartal, fortæller Novozymes, som forventer, at tendensen fortsætter i resten af 2014.

"2014-forventningerne er stadig baseret på formodningen om en svag stigning i den amerikanske produktion af ethanol til omkring 13,5 mia. gallon;" skriver selskabet videre.

Novozymes opjusterer efter super kvartal

Novozymes investerer i nyt forskningscenter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs