Vestas-koryfæer: Vestas kører dårlig stil

Kommunikationsdirektør Morten Albæks fremfærd over for tidligere topfolk minder om karaktermord, mener tidligere formand Ejvind Sandal og mangeårig topdirektør Johannes Poulsen.
Foto: SOFIA WRABER
Foto: SOFIA WRABER
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Berlingske bringer i dag et opsigtsvækkende indlæg fra Ejvind Sandal og Johannes Poulsen, tidligere henholdsvis bestyrelsesformand og CEO i Vestas.

De to mener, at vindmøllegigantens fremfærd over for flere tidligere topchefer er at betegne som karaktermord, og de er selv ude med riven efter kommunikationsdirektør Morten Albæk.

Senest er Hans Jørn Rieks, tidligere Vestas-direktør og nuværende Europa-chef for Siemens, blev politianmeldt på baggrund af "finansielle transaktioner". Det er ikke den eneste sag, hvor Vestas er havnet i et retsligt opgør med tidligere ansatte. Også fem tyske medarbejdere er for nylig blevet fyret, ligesom der pågår et retsopgør med tidligere finansdirektør Henrik Nørremark i relation til en indisk sag.

Uden at tage stilling til de konkrete sager, lyder svadaen fra Vestas-koryfæerne, at det er upassende at behandle tidligere ansatte på den måde, mølleproducenten har gjort.

"Albæk får dumpekarakter. Ikke for at have rejst anklager mod Rieks, men for at gøre det på propagandistisk, ensidig og unfair vis, uden varsel og mulighed for, at vi kan høre Rieks kommentar. Skam over Vestas’ ledelse, der lige har ladet sig bevilge store vederlagsforhøjelser for at udføre et professionelt arbejde. Det har de ikke fortjent".

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

De to Vestas-veteraner hæfter sig ved, at den udhængte belastes på både erhvervsevne og karakter af de årelange behandlingstider på sagerne inden sigtelserne frafaldes eller der rejses tiltale. Oveni købet i en ulige situation, hvor den store virksomhed med de mange resurser står magtfuld mod den enkelte mand, tilføjer Sandal og Poulsen.

Siemens holder på Rieks

Mens Rieks er bosat i Tyskland og i dag er direktør for Siemens' europæiske vindforretning trods Vestas-anklagerne, er Nørremarks karriere ifølge EnergiWatch' oplysninger gået i stå, fordi anklagerne hænger som en tung sky over hovedet på den detroniserede finansdirektør, der ligesom Rieks har tilbragt næsten hele sin karriere hos selskabet.

"Det forlyder, at Siemens indtil videre har resolveret, at Vestas og Morten Albæk må have fået solstik, og at Hans Jørn Rieks ikke skal belastes, så længe retten sidder og slet ikke så længe, politiet gnaver sig igennem sagerne. Vi ved ikke, hvad sagen går ud på, men det må Vestas jo vide," skriver de to tidligere topfolk.

Vestas skriver til sit forsvar i en kommentar, at selskabet ikke "proaktivt" har informeret offentligheden om sagen mod Rieks, men at man blot har bekræftet, at han er blevet meldt til tysk politi.

"Vestas har ikke yderligere kommentarer, mens sagen bliver behandlet af politiet i Tyskland," lyder det fra selskabet i Berlingske.

Læs hele kommentaren fra de to tidligere Vestas-topfolk her.

Politisag førte til Vestas-fyringer

Siemens tager politianmeldelse af ny direktør med sindsro

Vestas flytter central person i Nørremark-sag

Avis: Politiet sigter tidligere Vestas-direktør

Vestas indleder retssag mod indiske selskaber i Nørremark-sag

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også