Vestas vil igen bygge i Nakskov

Ifølge P4 Sjælland vil Vestas igen bygge vinger på Lolland, men historien er ubekræftet.
Vingerne til Vestas' testmølle i Østerild i Nordjylland blev fremstillet på Isle of Wight i Storbritannien.
Vingerne til Vestas' testmølle i Østerild i Nordjylland blev fremstillet på Isle of Wight i Storbritannien.

Ifølge regionalradioen P4 Sjælland vil Vestas tage sin gamle fabrik i Nakskov brug igen.

Regionalradionen fortæller, at flere kilder bekræfter, at der er planer om igen at sætte fut i vingeproduktionen, skriver Lokaltidende.dk.

"Det er dejligt. Det er en rigtig god nyhed for hele LO-familien på Lolland-Falster," siger formand Jørgen Erik Kozak Nielsen, LO Lolland-Falster, til DR P4 Sjælland.

Hvorvidt det faktisk er rigtigt, og at Vestas faktisk genåbner sin lukkede fabrik, synes imidlertid uvist. Jørgen Erik Kozak Nielsen siger til Lokaltidende.dk, at han ikke selv kan bekræfte rigtigheden af historien, som hverken Vestas eller Nakskovs borgmester vil kommentere.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det er rygter i lokalsamfundet, som jeg håber er rigtige. Og er de det, så er det en fantastisk historie," siger LO-formanden til Lokaltidende.

"Sukkerfabrikkens lejemål i de gamle Vestas haller ved havnen i Nakskov er blevet sagt op, så det kunne godt tyde på, at der skal en produktion i gang i hallerne igen," siger han.

Ifølge Jørgen Erik Kozak Nielsen går rygtet på, at Vestas vil producere 70 meter lange vinger og beskæftige 100 ansatte.

Historien er som sagt ubekræftet, og umiddelbart lyder det da også en smule pudsigt, da Vestas ifølge EnergiWatch' oplysninger ikke producerer vinger i den længde.

Vingerne til MHI Vestas Wind Powers 8 MW-mølle er 80 meter lange, og de længste møller til Vestas' landvindmøller er 62 meter (V126-3.3 MW).

For få uger siden annoncerede Siemens, at man åbner en vingefabrik i Hull i Storbritannien, hvor selskabets 75 meter lange vinger skal produceres. Her forventer man at beskæftige 1.000 personer. MHI Vestas Wind Power har endnu ikke offentliggjort, hvor selskabets havvindmølle skal produceres, hvis man modtager nok ubetingede ordrer og beslutter at sende den i serieproduktion.

Siemens presser Vestas med milliardinvestering

Her er opskriften for MHI Vestas

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også