Vestas bliver - men Smilets By skal oppe sig

Vestas-formand Bert Nordberg efterlyser bedre infrastruktur i Aarhus, efter at vindproducenten for nylig flyttede 200 ansatte til hovedstaden: "Vi har sendt et signal om, at det er dårlige forhold."
Foto: Vestas
Foto: Vestas
JANNIK BRINCH, EPN

Det var et alvorligt slag for Aarhus, at vindmølleselskabet Vestas tidligere på måneden meddelte, at man flytter omtrent 200 ansatte til København. Det svarer til 15 pct. af alle Vestas-ansatte i Aarhus.

Hovedårsagen er de dårlige forbindelsesforhold, der møder erhvervslivet i byen.

Vestas flytter kontorer til København

Bekymring

Meddelelsen skabte straks bekymring for, om Vestas er på vej til helt at trække sig ud af byen for i stedet at satse på København som hovedbase. Det afvises dog fra højeste sted.

Vestas' "Dødsstjerne" til salg

"Der er ikke andre planer end, at hovedkvarteret skal blive i Aarhus. Men vi har sendt et signal om, at det er dårlige forhold," siger bestyrelsesformand Bert Nordberg til Epn.dk.

Han lægger dog ikke skjul på, at han er stærkt irriteret over adgangsforholdene til og fra Aarhus, hvor den kriseramte Aarhus Lufthavn på Djursland og adgangen via tog ikke i et tilstrækkeligt omfang dækker behovet for hurtig adgang til blandt andet Københavns Lufthavn.

Man må gøre noget

Flytningen omfatter hovedsalgskontoret, kommunikations- og marketingafdelingen samt finansafdelingen, og målet er at komme tættere på kunder, medier, politikere, finansfolk og andre interessenter.

Blandt de 200 Vestas-ansatte er topnavne som blandt andet koncernfinansdirektør Marika Fredriksson, koncernsalgsdirektør Juan Araluce og kommunikationsdirektør  Morten Albæk.

To Vestas-topchefer flytter fra Aarhus

"Vi har talt med borgmesteren om problemerne. Jeg ved godt, at han ikke er ansvarlig for lufthavnen, men man er nødt til at gøre noget ved det, ellers risikerer man at miste endnu flere virksomheder og ansatte, der rejser meget og har behov for at komme hurtigt til Kastrup," siger Bert Nordberg, der blandt andet foreslår et højhastighedstog til Københavns Lufthavn som en løsning.

Sparer millioner

For Vestas er flytningen til København dog også et spørgsmål om at spare penge.

"Det betyder, at vi kan sælge den ene af de to store bygninger i Aarhus, og det drejer sig om mange penge. Vi har ikke brug for to af de store bygninger," siger Bert Nordberg.

Selskabet vurderer, at det kan spare 75 mio. kr. årligt på manøvren, der sættes i gang den 1. august og ventes afsluttet før nytår.

Allerede i denne uge har de 200 ansatte, der er berørt af flytningen, skullet svare på, om de ønsker at rykke med til hovedstaden.

Er det ikke tilfældet, skal man finde sig en anden arbejdsplads, lyder beskeden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter