Dansk servicefirma i svensk vindopkøb

Det danske vindserviceselskab DMP har købt svensk konkurrent for at få vækst og finde synergieffekter.
Foto: National Wind Watch
Foto: National Wind Watch

DMP-koncernen, der arbejder med service af vindmøller, har købt det svenske selskab Triventus Service AB.

Det oplyser DMP i en pressemeddelelse.

Triventus Service er Sveriges største uafhængige serviceudbyder og servicerer flere end 350 vindmøller i både kW- og MWklassen. Virksomheden har 34 medarbejdere, kontor i Falkenberg og 10 servicevogne, der dækker det sydlige Sverige. I 2013 omsatte Triventus Service for 43 mio. kr.

DMP oplyser, at overtagelsen sker "med henblik på at accelerere virksomhedens udvikling", og at købet styrker DMP's markedsposition i Nordeuropa samt skaber synergi, eftersmo Triventus Service får et bredere serviceudbud og et større udvalg af gear og reservedele, mens DMP-koncernen omvendt får en bredere geografisk dækning og opnår stordriftsfordele inden for blandt andet indkøb og teknologiske kompetencer.

”Vi forfølger vores strategi om at skabe en førende nordeuropæisk uafhængig serviceudbyder, og købet af Triventus Service er endnu et stort skridt i den rigtige retning. Triventus Service er en veldrevet virksomhed med en særdeles stærk markedsposition i Sverige og et godt udgangspunkt for vækst i nye kundesegmenter, hvor DMP-koncernen kan bidrage med værdifulde erfaringer og ressourcer,” siger adm. direktør i DMP-koncernen, Carlos Christensen.

Efter overtagelsen vil DMP-koncernen have en samlet omsætning i 2013 på ca. 280 mio. kr., ca. 1.750 vindmøller under service og omkring 180 medarbejdere.

Parterne vil ikke oplyse købesummen.

Vestas henter flot tysk rammeaftale

Medie: Dansk-kinesisk vindmølle får gennembrud

Vindmølleindustrien skyder SE-forslag ned

Duedahls lobbyister: Sæt Kriegers Flak på land

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs