Suzlon synker efter stor nedskrivning

Det er drøje tider for den store indiske mølleproducent.
Foto: Suzlon
Foto: Suzlon
AF RITZAU FINANS

Den indiske vindmøllekoncern og Vestas-konkurrent Suzlon falder tungt på børsen i Mumbai mandag i kølvandet af selskabets regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort fredag.

Aktien falder 5 pct. og lå en overgang op mod 10 pct. lavere, hvilket Bloomberg News kæder sammen med en ny nedskrivning på 2,5 mia. rupees, eller 40 mio. dollar på en ældre vindmølleleverance på 240 MW til vindprojektet Big Sky i den amerikanske delstat Illinois. Suzlon har igennem flere år forsøgt at få betalingen på 208 mio. dollar for vindmøllerne solgt i 2009 og hensatte også sidste regnskabsår på kontrakten.

Regnskabet for tredje kvartal viste et underskud på 10,8 mia. rupees. Det var mindre end det underskud på 11,5 mia. rupees, som var resultatet i det tilsvarende kvartal året før.

Resultatet blev opnået på baggrund af en omsætning, der steg til 50,6 mia. rupees fra 40,7 mia rupees i det tilsvarende kvartal i 2012/13.

"Vi rapporterer tab primært grundet, lavere omsætning, valutabevægelser og restruktureringsomkostinger," forklarer finansdirektøren i Suzlon Kirti Vagadia til Bloomberg News.

Ordreindgangen i kvartal faldt til 913 MW fra 1104 MW

Den karismatiske formand for selskabet, Tulsi Tanti, noterer, at selvom selskabet "har gjort vigtige fremskridt på nogle områder, har det været et skuffende kvartal på det operationelle område og der er stadig meget at gøre".

I forbindelse med regnskabet meddelte det indiske selskab, at det overvejer at sælge sin drifts- og vedligeholdelsesenhed i Indien, og at det vil rejse 800 mio. rupees ved udstedelse af præferenceaktier.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også