EnergiWatch

Suzlon mindsker underskud

Den indiske vindmølleproducent har stadig store problemer med indtjeningen.

Den indiske vindmøllekoncern og Vestas-konkurrent Suzlon landede et underskud i regnskabsårets tredje kvartal på 10,8 mia. rupees. Det var

mindre end det underskud på 11,5 mia. rupees, som var resultatet i det tilsvarende kvartal året før.

Resultatet blev opnået på baggrund af en omsætning, der steg til 50,6 mia. rupees fra 40,7 mia rupees i det tilsvarende kvartal i 2012/13.

Suzlon udpeger dansk EMEA-direktør

"Vi rapporterer tab primært grundet, lavere omsætning, valutabevægelser og restruktureringsomkostinger," forklarer finansdirektøren i Suzlon Kirti Vagadia til Bloomberg News.

Ordreindgangen i kvartal faldt til 913 MW fra 1104 MW.

Den karismatiske formand for selskabet, Tulsi Tanti, noterer, at selvom selskabet "har gjort vigtige fremskridt på nogle områder, har det været et skuffende kvartal på det operationelle område og der er stadig meget at gøre"

I forbindelse med regnskabet meddelte det indiske selskab, at det overvejer at sælge sin drifts- og vedligeholdelsesenhed i Indien, og at det vil rejse 800 mio. rupees ved udstedelse af præferenceaktier.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs