Ugebrev: Bølge af Vestas-opjusteringer venter forude

Fortsætter Vestas fremgangen, er der tale om en ekstremt vellykket turn-around.
/ritzau/FINANS

Hvis Vestas' fremgang i 4. kvartal 2013 er holdbar, er der tale om en af de hurtigste og mest imponerende turn-arounds i de seneste årtiers dansk erhvervshistorie.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Ugebrevet ser også en tsunami af opjusteringer af indtjeningsestimaterne komme rullende ind i den kommende tid, da Vestas' turn-around nu er holdbar.

"For Vestas vil danske og udenlandske aktieanalytikere med meget stor sikkerhed de kommende uger komme ud med en bølge af opjusteringer af deres estimater for Vestas' overskud i 2014 og 2015. Regnskabet for 4. kvartal 2013 var ikke bare godt. Det var fremragende," skriver ugebrevet.

Vestas' tyrkiske rekordordre på plads

Efter svage regnskaber i 1. kvartal og 2. kvartal 2013, efterfulgt af et middelmådigt 3. kvartal, blev det endelige turn-around bevist i 4. kvartal, påpeger ugebrevet.

- For det første overraskede den store danske vindmølleproducent med en lønsomhed, som var markant højere end ventet af analytikerne. Vestas realiserede 10,2, mens der var ventet 9,2.

- For det andet var der ventet en omsætning på 1,99 mia. euro, og den blev på 2,36 mia. euro, altså knap 20 pct. over det ventede.

- For det tredje gav et lynsalg af 20 mio. nye aktier i en book-building proces et provenu på 3,3 mia. kr. Derved er den finansielle risiko ifølge ugebrevet taget ud af selskabet.

- For det fjerde har der uden tvivl været stor reservation hos store energiselskaber, der gerne ville købe store vindmølleparker, at Vestas ikke tidligere har haft den finansielle styrke til at stille de fornødne finansielle garantier i byggeperioden.

- Med resultatet for Q4 synes Vestas godt rustet til igen at tage førertrøjen på det globale vindmøllemarked, efter næsten fem tabte år, konkluderer ugebrevet.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også