Sinovel undersøges af børstilsyn

Tingene går tilsyneladende fra slemt til værre for den problemramte kinesiske vindmølleproducent Sinovel.
/ritzau/FINANS

Mandag falder Sinovels aktie 9,9 pct. - så tæt på de maksimalt tilladte 10 pct. som muligt - på børsen i Shanghai. Det sker, efter at selskabet er kommet i det kinesiske børstilsyns søgelys.

Sinovel er mistænkt for mulige overtrædelser af lovgivningen på børsområdet, fortalte selskabet selv søndag i en fondsbørsmeddelelse ifølge Bloomberg News.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det kommer kun få dage efter, at Sinovel spåede unerskud på bundlinjen i både fjerde kvartal af 2013 og for hele regnskabsåret - andet år i træk. For at gnide salt i såret vil Shanghai-børsen måske vil placere vindmølleaktien på sin overvågningsliste for en mulig afnotering, fordi selskabet risikerer at få underskud to år i træk.

Da Sinovel sidst i oktober offentliggjorde regnskab for tredje kvartal, var meldingen, at underskuddet i årets første ni måneder var steget til 699 mio. yuan (621 mio. kr.) fra 269 mio. yuan (239 mio. kr.) i de første ni måneder af 2012.

Sinovel har været blandt de hårdest ramte selskaber under opbremsningen på det kinesiske vindmøllemarked over de senere år. Samtidig har selskabet døjet med troværdighedsproblemer, efter at det måtte genindsende sine regnskaber for 2011 på grund af regnefejl.

Kinesisk Vestas-konkurrent venter nyt tab

Spionsag tynger kinesisk vindkæmpe

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også