EnergiWatch

Nordea: NKT rummer skjulte værdier

Prissætningen af kabelselskabet NKT er for lavt, og det giver et stort kurspotentiale, mener Nordea.

Foto: NKT

NKT gemmer ifølge Nordea på skjulte værdier med en for billig prissætning af NKT Cables.

"NKT har længe haft udfordringer med kabelforretningen, men prisskiltet er nu så billigt, at du reelt kun betaler for rengøringsmaskinerne Nilfisk-Advance. Det burde lokke mulige købere på banen," skriver banken i sin morgenrapport.

Med topchefskiftet sidste år er der ifølge banken åbnet op for, at NKT kan blive splittet op eller solgt.

Medie: NKT-salg af Cables er en svær beslutning

"Selvom et salg eller opsplitning langt fra er sikkert i år, er kurspotentialet stort, hvis det lykkes NKT at bevise, at kabelforretningen er på rette vej. På den anden side vil aktien få det svært, hvis kabelforretningen støder på flere udfordringer," skriver Nordea.

Banken noterer, at kabelmarkedet er presset af overkapacitet og priskonkurrence, men der er tegn på, at det værste er bag os.

"Et opsving i Europa er undervejs, og flere af konkurrenterne er i gang med at nedbringe kapacitet og fokusere på lønsomheden, hvilket også er noget, vi forventer, at NKT Cables vil forfølge," skriver Nordea.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Banken ser stor sandsynlighed for, at NKT Cables i forbindelse med regnskabet for 4. kvartal 28. februar vil igangsætte et omfattede effektiviseringsprogram, hvilket vil forbedre indtjeningen i kabelforretningen og understøtte aktiekursen.

Nordea har uændret en købsanbefaling på NKT-aktien.

/ritzau/FINANS

Welltec får højteknologisk mio-indsprøjtning

Ny generation af topfolk tager over i bestyrelserne

Kysten klar: Fiskere dropper klage over 600 MW Siemens-park

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs