Storaktionær sælger 4 mio. Vestas-aktier

Schouw & Co. har solgt alle sine Vestas-aktier eller hvad der svarer til 2 pct. af aktiekapitalen i vindmølleproducenten.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
/ritzau/FINANS

Schouw & Co. har i perioden fra 29. november til og med 27. december solgt samtlige af sine resterende aktier i Vestas.

Det drejer sig om 4 mio. aktier eller knap 2 pct. af aktiekapitalen i selskabet.

Salget har givet et kontant nettoprovenu på 612 mio. kr. og har derved yderligere styrket koncernens muligheder for at investere i fortsat vækst, ligesom provenuet naturligt vil indgå i vurderingen af koncernens samlede kapitalstruktur, oplyser Schouw.

Samlet har Schouws engagement i vindmølleindustrien gennem årene været af stor betydning for selskabet. Og det har også været en god forretning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Den samlede investering i vindmølleindustrien har udgjort 815 mio. kr. og har givet et afkast på i alt 1785 mio. kr. svarende til en årlig forrentning på 27 pct.," skriver Schouw.

Beholdningen var en ikke-strategisk aktiepost, da medejerskabet af Vestas alene var historisk betinget, oplyser Schouw, der har været investor i vindmølleindustrien siden 1994, hvor selskabet blev aktionær i det daværende Micon.

I 1997 var Schouw en af initiativtagerne til fusionen mellem Micon og det dengang børsnoterede Nordtank Energy Group, som skabte NEG Micon, og i årene herefter reducerede Schouw gradvist ejerandelen til 25 pct.

I 2004 blev NEG Micon en del af Vestas, og ved den sammenlægning fik Schouw en ejerandel på 5 pct. i den samlede virksomhed, som til gengæld blev verdens førende vindmølleproducent.

Med udgangspunkt i sin investering i vindmølleindustrien skriver Schouw, at "hele forløbet således er et godt eksempel på, hvorledes et aktivt og langsigtet ejerskab har skabt betydelige værdier og mulighed for udvikling af koncernen til glæde for alle aktionærer".

Mandag kort efter børsåbning stiger Vestas-aktien 1,3 pct. til 161,9 kr.

Vestas: Stærk tro på aktien trods stigning på 400 pct.

40 Vestas-ansatte outsourcet

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs