Mærsk fik 300 mio. kr. for Lindø Industripark

Det gamle skibværft, som i dag er offshore-vindcenter, blev solgt til lidt under den offentlige ejendomsvurdering.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Odense Havn betalte knap den offentlige vurdering for at overtage Lindø Industripark, det tidligere skibsværft Lindø på Fyn. Prisen endte på 300 mio. kr. Overtagelsen skal bringe nye arbejdspladser til de gamle værftsområder, og energibranchen kommer til at spille en stor rolle.

Det skriver Børsen.

"I stedet for at efterlade et ar på Nordfyn med en tom grund har det været vigtigt for os at bevare arbejdspladser på stedet. Det er det, vi har gjort. Vi er i A.P. Møller-Mærsk meget tilfredse med, at Lindø Industripark er videre til en ny ejer," siger A.P. Møller-Mærsk direktør Lars-Erik Brenøe til avisen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Nu skal industriparken rykkes op i eliten for den danske grønne satsning, og i den forbindelse er Lindoe Offshore Renewable Center, LORC, central.

Centeret står nemlig bag udviklingen af energiløsninger på havet og bag står giganter som Siemens, Vestas og Dong Energy. Det fortæller Anders Eldrup, der er tidligere topchef i DONG, men som nu overtager posten som formand i LORC.

Anders Eldrup formand for Lindøs vindmøllesatsning

Mærsk vil ikke kommentere på prisen for Lindø Industripark, men ifølge Børsen lå den offentlige ejendomsvurdering på Lindø på 350 mio. kr. sidste år.

/ritzau/FINANS

Stor forskel på lønnen i energitoppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter