EnergiWatch

Nordex dykker efter kapitalrejsning

Den tyske vindmølleproducent har polstret sig med 550 mio. kr.

Den tyske vindmølleproducent Nordex har polstret sig med knap 550 mio. kr., som skal bruges til vækst og tilbagebetaling af gæld. Det fortæller selskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag formiddag.

Emissionen blev annonceret tirsdag aften og svarer til en kapitalforhøjelse på 10 pct. Aktierne er solgt til institutionelle investorer for 10 euro stykket.

Det får samtidig Nordex' aktie til at falde til tæt på det niveau. Ved 10.15-tiden ligger aktien i 10,15 euro - et fald på 6,8 pct. mod tirsdagens lukkekurs.

"Nordex vil bruge provenuet fra kapitalrejsningen til at finansiere sin yderligere vækst, også i nye markeder og i forskning og udvikling af sin nye generation af mølleteknologi, samt en styrkelse af egenkapitalen og for at tillade delvis tilbagebetaling af gæld," skriver selskabet i en meddelelse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

I en kommentar kalder Deutsche Bank emissionen for en udvanding på 10 pct., men bemærker også, at aktien nu indpriser positivt momentum i indtjeningen, skriver Bloomberg News. Banken fastholder sin "hold"-anbefaling af aktien.

Nordex har generelt været i fremgang i 2013, ikke mindst på børsen, hvor aktiekursen er mangedoblet fra 2,99 euro ved nytår. Samtidig flyder ordrerne også ind i noget højere tempo. I årets første ni måneder var ordreindgangen 1186 mio. euro, hvilket var 85 pct. over niveauet i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs