EnergiWatch

Global servicekæmpe skrotter dansk topchef

Hans Jørn Rieks fik kun 8 måneder som topchef for Global Energy Services. Han blev sidste år fyret som offshorechef i Vestas.

Hans Jørn Rieks er fortid som adm. direktør i Global Energy Services. | Foto: GES

Hans Jørn Rieks er efter bare 8 måneder fortid som topchef for de 4.000 ansatte i Global Energy Services (GES).

Det spansk-baserede selskab, der er førende inden for inden for installation og service af vind- og solenergi, har hentet tyske Thorsten Kramer, der er tidligere topchef i vindmølleproducenten Nordex, ind som erstatning.

Det er anden gang inden for to år, at danskeren forlader en stilling før tid. Sidste år blev Rieks, efter knap 20 år i Vestas, udpeget til offshore chef. Daværende topchef Ditlev Engel valgte imidlertid at fyre Vestas-veteranen efter en lille måned i jobbet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Ny CEO har "uvurderlig" viden

Derfor blev den traktormekaniker-uddannede vindekspert, der blandt andet har været chef for Vestas Centraleuropa, hentet til GES.

"Jeg takker Hans Jørn for hans engagement og bidrag til GES i løbet af denne fase, men det er på tide at se frem og Thorstens dybe forståelse af vores industri, som inkluderer salg og services i et globalt marked, vil vise sig at være uvurderlig for GES," siger bestyrelsesformand Peter Grosch i en meddelelse, hvor ansættelsen af danskeren beskrives som "midlertidig".

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Da GES i marts i år annoncerede, at Hans Jørn Rieks var ny topchef, stod der dog ikke noget om, at ansættelsen var af midlertidig karakter. Den oprindelige meddelelse om ansættelsen af danskeren er slettet fra GES' hjemmeside, men formand Grosh sagde dengang:

"Rieks giver GES en vigtig indsigt fra kundesiden af forretningen efter 19 år i ledelsen hos den danske vindmøllleproducent Vestas. Derudover har hans 17 år i internationale stillinger lært ham at arbejde i et multi-nationalt miljø," lød det ifølge Recharge.

Danskeren lagde da heller ikke op til en kortvarig ansættelse, da han blev indsat som topchef for serviceselskabet.

"Jeg ser et stort potentiale for, at GES kan blive en sand global markedsleder ved at bygge på selskabets stærke fundament i dets traditionelle kernemarkeder i Sydeuropa. Min ambition er, at GES bliver en af de tre mest foretrukne leverandører globalt," sagde Hans Jørn Rieks ifølge Innovacion Medioambimental.

Vestas fyrer HR-chef

Direktør-exit i Vestas undrer

Gazprom hyrer fyret DONG-direktør

Erfaren vingedirektør forlader Vestas

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs