Gazprom hyrer fyret DONG-direktør

Den russiske gaskæmpe henter Lars Clausen, der tidligere i år blev til overs i en fusion af to forretningsenheder i DONG Energy.
Lars Clausen. Foto: DONG Energy
Lars Clausen. Foto: DONG Energy

DONG Energys tidligere koncerndirektør, Lars Clausen, skal fra december stå for Gazproms gassalg i Europa.

Det skriver Berlingske Business, som fortæller, at Clausens nye titel bliver CEO for Retail, og at han skal arbejde fra London.

"Jeg har haft jobbet på hånden længere tid, men DONG og jeg har indgået en aftale om, at jeg kan starte 1. december. Det har vi forhandlet på plads på baggrund af mine kontraktlige forpligtelser i selskabet," siger Lars Clausen til Berlingske Business.

DONG samler afdelinger og fyrer koncerndirektør

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Har erfaring med Gazprom

Den nye stilling er en fjer i hatten til Clausen, der trak det korteste strå, da topchef Henrik Poulsen tidligere i år fusionerede Energy Markets og Sales & Distribution til Customers & Markets.

Poulsen valgte at tildele Morten Hultberg Buchgreitz, der hidtil havde stået i spidsen for Energy Markets, ansvaret for den nye forretningsenhed.

Dermed blev Lars Clausen til overs. Den russiske gaskæmpe er langt fra ukendt territorium for den nyudnævnte Retail-CEO. Siden han i 2007 blev udnævnt til koncerndirektør for Sales & Distributions har han forhandlet med Gazprom, som det danske selskab den dag i dag har flere forretningsaftaler med.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter