Solar i skuffende udvikling

Solar kom ud af tredje kvartal med tilbagegang på top- og bundlinje, og selskabet har sænket forventningerne til 2013.
AF RITZAU FINANS

Omsætningen faldt i tredje kvartal af 2013 til 368,3 mio. euro fra 387,3 mio. euro i samme periode 2012.

"Negativ markedsudvikling medførte, at omsætningen for fortsættende aktiviteter udgjorde 368,3 mio. euro, svarende til en omsætningsvækst på minus 4,9 pct. skriver Solar i regnskabet. Alle hovedmarkeder havde negativ omsætningsvækst undtagen Norge. Især Danmark var hårdt ramt med en negativ vækst på 10,9 pct. renset for forskellen i antallet af arbejdsdage," lyder det i regnskabet.

Solar får ny direktør i svensk datterselskab

Afdrager gæld

Resultatet af primær drift før af- og nedskrivninger faldt til 12,6 mio. euro fra 14,5 mio. euro, mens nettoresultatet faldt til 3,8 mio. euro fra 6,0 mio. euro.

"Kvartalet har været præget af negativ vækst på tre ud af vores fire hovedmarkeder, hvilket har gjort det vanskeligt at styrke indtjeningen. Vi tilpasser derfor stadig omkostningerne til markedsudviklingen. Lige som i andet kvartal genererer vi positive pengestrømme fra driftsaktivitet og har nedbragt vores gæld yderligere, udtaler koncernchef Flemming H. Tomdrup i regnskabet.

Solar fastholder forventninger efter første halvår

Sent med på opsving

Solar nedjusterer forventningerne og venter nu i 2013 at omsætte for 1530 mio. euro mod tidligere ventet mellem 1570 og 1620 mio. euro, mens driftsresultatet, EBITA, ventes at lande omkring 18 mio. euro. mod tidligere 25-33 mio. euro.

Solar vil ved årsregnskabet offentliggøre sine finansielle forventninger til 2014-2015, men selskabet advarer om, at grossistmarkedet har udviklet sig svagt med negative vækstrater og svære markedsbetingelser, og om, at Solar traditionelt kommer sent ind i efterfølgende opsving.

Solars bestyrelse har besluttet ikke at udbetale ekstraordinært udbytte før næste generalforsamling, men bestyrelsen overvejer til gengæld at indstille til generalforsamling, at der udbetales et udbytte på mere end 35-45 pct. af nettoresultatet, som ellers har været Solars mål.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs