EnergiWatch

Tyskland barberer vind-mål

Et reduceret mål for on- og offshorevind i Tyskland er barsk kost for Nordex-aktien.

Den tyske vindmølleproducent Nordex falder 15 pct. på børsen efter nyheden om, at Angela Merkels koalition vil bremse udviklingen af vindkraft. Det smitter af i Danmark på Vestas, der sætter sig 2 pct. efter en svag positiv åbning.

Nordex med ny pakistansk ordre

Angela Merkels kristendemokrater og socialdemokraterne fra SPD blev i weekenden enige om at reducere målet for offshore vindkapacitet til 6,5 gigawatt ved udgangen 2020 og 15 gigawatt ved udgangen af 2030. Tidligere lå målene på henholdsvis 10 og 25 gigawatt.

Derudover vil støtten til vindmøller på land også blive reduceret, skriver Bloomberg News.

Har været urealistisk

De nye mål korrigerer ifølge miljøminister Peter Altmaier de tidligere urealistiske forventninger, og ifølge ministeren vil regeringen i stedet forsøge at opføre møller på land for at reducere omkostningerne til udviklingen.

Den tyske kansler har offentligt udtalt, at en af koalitionsregeringens største ambitioner er at reformere Tysklands 13-år gamle lov om subsidier til grøn energi, der har medført nogle af Europas højeste energipriser, og blev søndag bakket op af sin energiminister.

"Revisionen af energilovgivningen vil blive det centrale projekt for storkoalitionen. Energiaftalen vil blive mere forudsigelig og rentabel på lang sigt, sagde miljøminister Peter Altmaier.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs