Vestas-CFO: Spareplan kan ses i indtjeningen

Turnaround-planens effekter på Vestas kan tydeligt ses i driftsintjeningen, som går den rigtige vej trods fald i omsætningen, lyder det fra finansdirektøren. Ny strategi er på vej.
Foto: Wingas
Foto: Wingas
RITZAU FINANS

Vestas havde underskud i tredje kvartal, men underliggende er der klare tegn på forbedringer, hvilket også muliggør en opjustering af forventningerne for selskabet på to centrale poster.

"Det mest vigtige i regnskabet er, at vi har ændret prognosen for EBIT-margin og pengestrømmene. Udviklingen i tredje kvartal, hvor vi trods et fald i omsætningen på 27 pct. stadigvæk kan levere et positivt EBIT før særlige poster beviser også, at vores næsten toårige turnaround-plan har en indflydelse på selskabet," siger Marika Fredriksson til Ritzau Finans.

Vestas: 200 ansatte skal fyres de næste to måneder

Forventningerne til EBIT-marginen før særlige poster for hele året opjusteres til minimum 2 pct. fra tidligere minimum 1 pct., og det frie cash flow for 2013 ventes nu at blive på 500-700 mio. euro mod tidligere "minimum 200 mio. euro".

"Vi har et meget bedre overblik over pengestrømmene og også selskabets aktivitetsniveau, og den forbedrede EBIT og faldet i af CAPEX har en indflydelse på pengestrømmene. Vi ser også, at vores arbejdskapital-projekt har haft en indflydelse på pengestrømmene overordnet set, så det er en masse aktiviteter, der kombineret gør det muligt at opjustere forventningerne til pengestrømmene," siger Marika Fredriksson.

Vestas står til spansk skattesmæk

I forhold til muligheden for yderligere forbedringer i pengestrømmene siger hun, at det er vigtigt at fortsætte fokus.

"Der er altid områder at forbedre, specielt for så vidt angår megawatt under færdiggørelse, det vil være vores fokus," siger Marika Fredriksson og henviser til gennemløbstiden fra produktion til risikoovergang. Derudover har Vestas fokus på at forbedre selskabets kontraktstyring og inddrivelse af tilgodehavender.

Ny strategi i februar

Turnaroundplanen løber til slutningen af 2013, og med den snart i hus er det tid til en ny plan, lyder det i regnskabet.

"Strategien efter 2013 vil bygge på den implementerede forretningsmodel og organisation og vil fortsat fokusere på at optimere pengestrømme og indtjening, samtidig med at Vestas fastholder sin markedsleder position, skriver Vestas i regnskabet.

Marika Fredriksson fortæller, at arbejdet med at lægge den nye strategiplan er undervejs, og at den vil blive lagt frem i forbindelse med årsregnskabet i februar 2014.

/ritzau/FINANS

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Sydbank tror på bedre indtjeningsniveau i Vestas

Vestas opjusterer 2013-forventninger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter