GE-chef vil fordoble markedsandel i Europa

Den amerikanske vindproducent vil satse mere på det europæiske marked, og flere tyske aftaler er på vej, lyder det fra ny regionalchef.
Foto: GE
Foto: GE
RITZAU FINANS

Amerikanske General Electric, der inden for produktion af vindmøller er på størrelse med Vestas, sigter efter at fordoble sin markedsandel i Europa over de kommende år.

GE's vindforretning henter størstedelen af sin omsætning på hjemmemarkedet i USA, hvor det til gengæld også er klart den største leverandør med en markedsandel i størrelsesordenen godt 40 pct., mens den i Europa ligger på blot 6 pct.

Ny GE-møller på 3,2 MW

Selskabets nytiltrådte chef for vedvarende energi i Europa, Cliff Harris, udtrykker over for Recharge News imidlertid håb om, at den andel vil blive fordoblet over de kommende år. Han understreger, at det er hans personlige ambition, snarere end et formelt GE-mål.

Harris betegner UK og Irland samlet set som et af det største vækstmarkeder i Europa fra nu og frem til 2020, men GE har ligeledes et godt øje til markederne i Sverige, Norge og Tyskland, ligesom Tyrkiet og Rusland er på selskabets radar.

Turbinegiganter zoomer ind på tyrkisk vindbazar

"Vi har lige underskrevet nogle rigtigt store aftaler i Tyskland, som endnu ikke er blevet formelt annonceret," siger Harris til Recharge.

/ritzau/FINANS

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs