EnergiWatch

Offshoremøller slår ikke landmøllerne

På trods af DONG's satsning på offshore-møller hænger landvindmøller stadig bedre sammen samfundsøkonomisk, lyder det fra vindmølleforening, industri og forsker.

Foto: DONG Energy

Energigiganten Dong Energy valgte tidligere på året at sælge ud af sine landvindmøller for i stedet at samle deres kræfter om offshoremøller. Og havvindmøllerne har da også fået en stigende betydning i energibilledet i dag. Men det betyder ikke, at landmøllerne dermed er en uddøende race – tværtimod er det stadig landvindmøllerne, som står stærkest, også fremadrettet, mener direktør for Danmarks Vindmølleforening Asbjørn Bjerre.

"Det er billigere at vedligeholde og opsætte vindmøller på land, og derfor er det i de allerfleste lande landvindmøller, der bliver satset på," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs