Heftigt voksende serviceforretning giver Vestas upside

Det vigtige serviceben hos den danske vindkæmpe fortsætter de gode takter og vil stå for størstedelen af indtjeningen i 2020, forudser Jyske Bank-analytiker.
Topchef Anders Runevad har god grund til at glæde sig over udviklingen i service-forretningen. | Foto: Vestas
Topchef Anders Runevad har god grund til at glæde sig over udviklingen i service-forretningen. | Foto: Vestas

Vestas' serviceforretning vokser med stor hast og skaber større og større omsætning til den danske vindmølleproducent.

Jyske Bank vurderer, at Vestas vil være i stand til at løfte sin margin i serviceforretningen til 20 pct. i 2020 på grund af blandt andet lavere enhedsomkostninger, og derfor løfter banken sit kursmål for Vestas til 190 kr. fra tidligere 165 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes.

"Dette (muligheden for at løfte marginen, red.) betyder, at serviceforretningen alene er i stand til at retfærdiggøre en aktiepris på 130 kr., hvilket efterlader rigeligt med upside til vores estimerede fair value," skriver Janne Vincent Kjær, der er Vestas-analytiker hos Jyske Bank, i et analysenotat fredag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ifølge analytikeren ventes servicemarkedet for vindmøller at blive tredoblet over de kommende 10 år og nå en værdi på omkring 16 mia. euro i 2020 grundet mere og mere installeret kapacitet.

"Som resultat heraf forventer vi, at Vestas vil have næsten 85 gigawatt (GW) under service i 2020 og en serviceforretning med lav risiko og høje marginer, som står for omkring 20 pct. af omsætningen og 65 pct. af driftsresultatet (EBIT)," skriver Janne Vincent Kjær og uddyber:

"Ydermere ser vi mulighed for, at Vestas vil kunne øge sin EBIT-margin i serviceforretningen op mod 20 pct. - næsten det dobbelte af de marginer, der blev rapporteret for 2012. Denne mulighed overgår med længder markedets forventninger. Antager man blot en beskeden forbedring af mølleprofitabiliteten, tror vi, at serviceforretningen vil give Vestas mulighed for at genrejse sin EBIT-margin til 7 pct".

Vestas-aktien falder med 2,3 pct. til 145,50 kr. fredag formiddag - dog i et generelt negativt marked.

/ritzau/FINANS


Stor aftale om grøn frihandel på vej

Goldwind i stor fremgang

Eurowind: Næste år bliver endnu bedre

Nordjysk vindinvestor med rekordoverskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også