Dansk robotteknologi øjner offshore-fest

Havvindmøller og boreplatforme installeres i højere grad på dybere vand, og det giver danske leverandører af robotteknologi blod på tanden. Vækstpotentialet er enormt, lyder det.
Foto: Alan O Neill - Statoil
Foto: Alan O Neill - Statoil
AF KATRINE RAUN, SHIPPINWATCH

Offshoresektoren bevæger sig i stigende grad længere væk fra kysterne og ud på dybere vand, når der installeres havvindmøller og og olie- og gasplatforme. Og det skaber nye muligheder for danske nichevirksomheder, der beskæftiger sig med undervandsteknologi. Det skriver Berlingske Business.

De dybere dybder kræver nemlig helt nye teknikker og redskaber til at vedligeholde og monitorere konstruktionerne. Teknologi som de danske leverandører kan levere. For at sikre en bid af kagen, har virksomhederne oprettet netværksgruppen Danish Subsea Network, der skal hjælpe selskaberne med på opsvinget i sektoren, fortæller projektkoordinator Klaus Jørgen Mølleskov:

"Indtil 2015 investerer Norge omkring 800 mia. kr. i udbygning af deres olie- og gasfelter, og vi har allerede danske virksomheder fra netværket med i de norske projekter," siger han til Berlingske Business.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Angolas vækstpotentiale 

Ikke kun Norge er i fokus for det nye netværk. England er også et interessant marked, der i øjeblikket udbygger sine olie- og gasfelter og arbejder på store havvindmølleparker:

"Men der, hvor det kan blive rigtig interessant, er ud for Angolas kyst. De hiver en masse olie og gas op fra dybt vand, men de mangler den nødvendige teknologi og ekspertise. De mangler uddannede folk inden for branchen, og kan vi bare blive en lille del af det marked, er det stort for os i netværket," siger han til avisen.
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også