EnergiWatch

Medie: Siemens' vindafdeling undgår nedskæringer

Ifølge branchemediet Recharge bliver Siemens Wind Power ikke ramt af konglomeratets nedlægning af 15.000 stillinger.

Foto: Søren Kjeldgaard

Siemens meldte forleden ud, af 15.000 stillinger bliver nedlagt globalt, men vindafdelingen, der primært hører til i Danmark, bliver forbigået i den store sparerunde.

Det skriver branchmediet Recharge, som mener at vide, at Siemens Energy - der dækker både fossil energi, kraftværker, transmissionforbindelser, vedvarende energi og distribution - nedlægger i alt 1.400 stillinger.

Men ingen af de 1.400 opsigelser bliver i vindafdelingen, skriver Recharge.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det skyldes angiveligt, at områder udpeget til at være vækstområder undgår opsigelser.

EnergiWatch har siden mandag forsøgt at få en kommentar fra Siemens Wind Power i Danmark, hvor hovedparten af Siemens' vindaktiviteter hører hjemme, men virksomheden har afvist at kommentere. Man har henvist til Siemens-koncernen, som ikke er vendt tilbage på trods af flere henvendelser.

Nedlæggelsen af 15.000 stillinger blev oprindeligt annonceret tilbage i oktober 2012. De skal spare selskabet for 6 mia. euro årligt globalt.

Siemens fjerner 15.000 arbejdspladser

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs