Analytiker: Nu er Vestas klar til kampen mod Siemens

Samarbejdet mellem Vestas og Mitsubishi betyder, at Siemens kan se frem til en helt anden modstand på offshore-markedet, vurderer analytiker fra Nykredit.
Vestas V164-mølle | Foto: Vestas
Vestas V164-mølle | Foto: Vestas
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV OG SØREN SPRINGBORG

Det er rigtig godt nyt, at Vestas og Mitsubishi omsider har færdiggjort forhandlingerne om et joint venture inden for offshore vindmarkedet.

Det vurderer Vestas-analytiker Klaus Kehl.

"Nu er de klar til at tage kampen op på en helt anden måde end tidligere. De har fået større muskler," siger han til EnergiWatch.

Aftalen, som får base i Aarhus, forener Vestas’ og Mitsubishis nuværende kompetencer inden for offshore vindmøller, skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Vestas indgår offshore-aftale med Mitsubishi 

Netop kampen mod Siemens på det lukrative offshore marked, er det ultimative mål for Vestas, siger Klaus Kehl. Han er glad for, at de to parter omsider er nået til enighed efter langstrakte forhandlinger.

Selvom Vestas nu er rustet på en helt anden måde end tidligere, er der langt op for dansk-japanske joint venture. Derfor er det slet ikke relevant at tale om, at Vestas og Mitsubishi skal slå Siemens af pinden.

"I første omgang handler det bare om at komme tilbage på landkortet og få vundet nogle ordrer, og på den måde få lavet en platform. Selvfølgelig kan de tage ordrer fra Siemens, men at tro de slår dem af pinden, det er ønsketænkning," siger Klaus Kehl.

Ikke kun V164

Med aftalen vil Vestas overføre udviklingen af V164-8.0 MW-møllen, V112 offshore ordrebeholdningen, de nuværende offshore servicekontrakter og omkring 300 medarbejdere til joint venturet.

Design, videreudvikling, indkøb, produktion, marketing, salg og service af offshoremøllerne kommer alt sammen til at ligge i det nye joint venture, der får Vestas' hidtidige Kina-chef, Jens Tommerup, som direktør, mens Mitsibushi Heavys topchef Masafumi Wani og øverste Vestas-direktør Anders Runevad tager sig af formand- og næstformandsposterne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også