EnergiWatch

Donald Trump i nyt opgør med skotsk vindpark

Milliardæren er klar til et retsopgør mod en planlagt vindpark i Aberdeen, som ødelægger udsigten fra hans luksusgolfklub.

Foto: Jeremy Bales

Det skotske havvindmøllecenter EOWDC har fået sig en meget rig og stædig fjende.

Den amerikanske multimilliardær Donald Trump kæmper således hårdt for at undgå, at vindparken, der efter planen skal opføres nær Aberdeen, bliver en realitet.

Jeg har planlagt at blive ved så længe, som det kræver. Uanset omkostningerne

Donald Trump, rigmand

Det skriver en række internationale medier.

Baggrunden for slagsmålet er, at parken ifølge Trump – der har tjent styrtende på ejendomsinvesteringer - vil ødelægge udsigten fra hans luksuriøse golfresort, som ligger ud til den skotske kyst.

Vattenfall søger vindpartnere til testcenter i Nordsøen

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Milliardæren har allerede gjort klar til et retsopgør mod selve opførelsen af parken, men nu truer han med en ny retssag, fordi der skal opstilles en el-station i den lille kystby Blackdog.

Det har skabt stort postyr hos beboerne i Blackdog, som priser sig lykkelige for Donald Trumps støtte. Og den kan de ifølge amerikaneren stole trygt på.

”Jeg har planlagt at blive ved så længe, som det kræver. Uanset omkostningerne,” har Trump udtalt til BBC.

Det er det svenske energiselskab Vattenfall, som står bag opførelsen af EOWDC, og på trods af modstanden fra lokalbefolkningen og den amerikanske milliardær blev projektet godkendt af de skotske myndigheder i marts 2013.

Trumps retssag mod EOWDC - med det fulde navn European Offshore Wind Development Centre - forventes at køre i retten i Edinburgh.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs