Vattenfall søger vindpartnere til testcenter i Nordsøen

Svenske Vattenfall søger partnere, der vil være med til at finansiere et offshore testcenter til vindmøller ud for Aberdeen. Centret har en samlet pris på godt to mia. kr.
Foto: Siemens
Foto: Siemens
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV OG KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

Det store svenske energiselskab Vattenfall er på jagt efter partnere, der har lyst til at investere i et testcenter til offshore-vindmøller ud for Aberdeen i Skotland.

I øjeblikket har Vattenfall en 75 pct.-ejerandel i European Offshore Wind Deployment Centre (EOWDC), som det svenske selskab ejer sammen med skotske Aberdeen Renewable Energy Group og franske Technip. Vattenfall ønsker at få flere investorer ombord.

Centret har tidligere været i problemer, fordi multimilliardær Donald Trump har klaget over den planlagte placering, som han mener vil ødelægge en del af udsigten fra hans golfbane nord for Aberdeen.

I begyndelsen af marts 2013 fik projektet dog et kraftig skulderklap af de skotske myndigheder, der godkendte projektet. EOWDC skal efter planen have plast til 11 teststande.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ifølge epn.dk oplyser Vattenfall i en meddelelse, at et partnerskab på vindmølleprojektet vil gøre det muligt for vindmølleparkudvikleren at kunne investere i andre vindmølleparker.

Skotland vil kopiere dansk vindsucces

Tvivlsomt om skifergas i Storbritannien giver billig gas

Branche-analytiker: Vestas er færdig uden offshore

DONG forsøger at finde balancen i Storbritannien 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også