Medie: Britisk støtte skruer dansk vindregning op

Storbritanniens lukrative støttesystem til havvind får betydning for prisen på kommende danske offshore vindparker, mener PensionDanmark.

En af de mest flittige investorer i grøn energi advarer nu om, at den britiske statsstøtte til havvindparker skruer prisen op, når de kommende danske offshoreparker skal bygges.

I dagens udgave af Berlingske siger investeringsdirektøren i PensionDanmark, der bl.a. ejer 30 pct. af den nye Anholdt havvindmøllepark, at fordi offshoremarkedet i dag reelt er begrænset til Danmark, England og Tyskland, så mener han, at en ny, høj statsstøtte til britiske havvindmølleparker vil presse prisen op i Danmark.

"Det nye og attraktive støtteregime for havvindmøller i England vil alt andet lige presse prisen op på kommende danske havvindmølleparker. Kapaciteten i markedet er jo begrænset, og det er de samme selskaber, der overvejer projekter i forskellige lande," siger Claus Stampe.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ifølge ham vil de britiske priser således gøre det sværere at komme væsentligt under den pris, som den danske regering endte med at betale for Anholt Havmøllepark.

Det flugter således ikke med politikernes ønske om, at de parker - Horns Rev 3 og Kriegers Flak - skulle være billigere end Anholt-parken, som klima- og energiminister Martin Lidegaard har kaldt "exceptionelt høj".

Storbritanniens nye støtteordning indebærer en at give 1,37 kr./KWh til parker opført i 2014-16 faldende til 1,20 kr./KWh for parker opført i 2018-19.

Brasiliansk Vestas-gennembrud på trapperne

Goldwind blåstemplet i USA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter