Vestas vinder en femtedel af alle annoncerede ordrer

Den danske vindproducent hapser en stor del af ordrerne på verdensmarkedet, vurderer Jyske Bank. Siemens fører dog stadig.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Vestas har haft stor fremgang på ordrefronten i 2013, hvor aktiekursen også er steget dramatisk.

Ifølge beregninger fra Jyske Bank har den danske vindmølleproducent faktisk sikret sig godt og vel hver femte af alle annoncerede vindmølleordrer i over de seneste 12 måneder. Og for tredje kvartal er tallet endnu mere imponerende.

Vestas' bulgarske salg på plads 

"Vores gennemgang af annoncerede ordrer i industrien viser, at Vestas er tilbage på sporet med hensyn til at vinde ordrer. Vestas har således vundet mere end 20 pct. af alle de ordrer, der er blevet annonceret i industrien de sidste 12 måneder. Indtil videre i tredje kvartal har Vestas annonceret ordrer med en kapacitet på 421 MW eller 24 pct. af de annoncerede ordrer - kun overgået af Siemens med 715 MW," skriver Jyske Bank i en kommentar fredag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Banken påpeger, at antallet af annoncerede ordrer i vindmølleindustrien er vokset med 96 pct. indtil nu i 2013, mens Vestas' ordreindgang er mere end firedoblet i samme periode.

"Vestas fortsætter således med at tage markedsandele efter at have mistet terræn i andet halvår 2012," konstaterer Jyske Bank.

Analytikere: DONG åbner døren for Vestas’ kæmpemølle 

Banken forventer, at Vestas' ordreindgang vil stige yderligere i den sidste halvdel af 2013, hvilket dog også vil være nødvendigt for at sikre leveringer til 2014, fremgår det af fredagens kommentar.

Jyske Bank fastholder anbefalingen "reducer" af Vestas med et tilhørende kursmål på 120 kr. Fredag eftermiddag stiger vindmølleaktien med 2,7 pct. til 116,40 kr.

/ritzau/FINANS

Vestas fravalgt til eksportkanon 

Vestas scorer to kinesiske ordrer 

Analytiker: Skrabet kinesisk ordre til Vestas  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også