Vestas' bulgarske salg på plads

Vestas har fået salget af sin bulgarske vindpark på plads, og pengene kan indregnes i regnskabet for tredje kvartal.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
/ritzau/FINANS

Vestas' salg af en bulgarsk vindpark for 17,6 mio. euro faldt endelig på plads torsdag, og dermed kan Vestas indregne de penge i regnskabet for tredje kvartal, der offentliggøres om to måneder.

Vestas annoncerede 21. juni salget af Hrabrovo-vindfarmen i Bulgarien på 14 MW til Lukerg Renew, samtidig med et andet salg på 109,2 mio. euro.

Sidstnævnte blev lukket allerede en uge senere og nåede lige præcis at bidrage positivt til andet kvartals indtjening og - især - pengestrømme. Først torsdag faldt det bulgarske salg dog på plads.

Vestas' ordreindgang berøres til gengæld ikke af frasalget. Projektet har tidligere været indregnet som ordrer til developere, inden Vestas endte med at overtage ejerskabet.

Logisk frasalg for Vestas 

Vestas har samlet udmeldt en prognose om frie pengestrømme på mindst 200 mio.euro i 2013, efter at 2012 bød på minus 359 mio. euro på den post.

I første kvartal var pengestrømmene negative med 60 mio. euro, hvilket var en af de store positive overraskelser i kvartalsregnskabet i maj. Her var der også en salgsgevinst med i spillet, da Vestas i første kvartal solgte Talinay-vindfarmen i Chile på 90 MW. I andet kvartal var der et plus på 197 mio. euro på pengestrømsposten, så første halvår samlet gav 137 mio. euro i positive pengestrømme.

Regnskabet for tredje kvartal fra vindmølleproducenten leveres 6. november.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også