Analytiker: Suzlons kvaler skader REpower

Den indiske vindproducent Suzlon har så store økonomiske problemer, at det skader det tyske datterselskab REpowers vækstmuligheder, mener konsulentfirma.

Tyske REpower er en afgørende brik i puslespillet i det indiske vindfirma Suzlons fremtid, men lige nu har den indiske moderkoncern så store finansielle problemer, at det sætter store forhindringer i vejen for udviklingen af det tyske datterselskab.

Sådan lyder det i en analyse fra konsulentfirmaet IHS-EER, skriver Recharge.

Dansker skal lede udfordret REpower

"REpower er vital i forhold til at holde Suzlon-gruppen flydende, men Suzlons gæld hæmmer REpowers kapacitet til at finansiere nye produktudviklinger eller stille offshore garantier," lyder det fra direktør Eduard Sala de Vedruna i IHS-EER.

Løber tør for ordre

Ifølge IHS-EER leverede REpower vindmøller for mere end 2,1 GW i 2012, hvilket står for to tredjedele af Suzlon-gruppens samlede installationer - herunder 95 pct. af leverancerne i Europa og 81 pct. i USA.

Indien godkender støtteordning til vind

Konsulentfirmaet skriver, at godt nok har REpower fordele på offshoreområdet, hvor datterselskabet "ejer" møllerne i 5-6 MW-segmentet. Men samtidig påpeger IHS-EER, at så snart to store projekter i Nordsøen er bygget, så er ordrebogen hos Repower ved "at løbe tør", samtidig med at selskabet er udfordret af politisk usikkerhed og begrænset af intern funding, skriver Recharge.

Suzlon offentliggjorde for nylig et kvartalsregnskab, der viste et fald i omsætningen og et voksende underskud. Omsætningen faldt til 38,9 mia. rupee, svarende til godt 3,6 mia. kr., fra 47,7 mia. rupee i første kvartal sidste år.

Nettounderskuddet landede på 10,6 mia. rupee, svarende til godt 1,5 mia. kr., fra et underskud på 8,48 mia. rupee i samme periode sidste år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter